Oppo želi ući u industriju električnih vozila

Oppo želi ući u industriju električnih vozila
Oppo želi ući u industriju električnih vozila
Anonim

Oppo je najnovija tvrtka za pametne telefone koja navodno pokušava izraditi električno vozilo.

Prvi izvještaj CarNewsChina, Oppo, druga najveća tvrtka za pametne telefone u Kini, radi s automobilskim dizajnerima i inženjerima na izradi predloženog EV projekta. Osnivač i izvršni direktor Oppoa Tony Chen čak se navodno sastao s CATL-om, Teslinim dobavljačem i proizvođačem litij-ionskih baterija.

Image
Image

"Čak i u proizvodnji automobila, usredotočit ćemo se na područja u kojima Oppo može raditi dobro," rekao je Chen za CarNewsChina. "Ako proizvođači automobila ne mogu napraviti dobre automobile, a Oppo ima snage, mi ćemo to pokušati u budućnosti."

Oppo odustaje od nagovještaja svog interesa za električna vozila, a CnEVPost je nedavno izvijestio da tvrtka trenutno posjeduje više od 3000 patenata povezanih s autonomnom vožnjom, uključujući patente za uređaje za mjerenje udaljenosti, kamere i elektroničku opremu za pozicioniranje automobila.

Lifewire je kontaktirao Oppo za komentar na vijest o projektu električnog vozila. Ažurirat ćemo ovu priču ako nam se javi.

Oppo nije prva tvrtka za pametne telefone koja je ušla u svijet automobila. Prije svega, Apple je bio otvoren o svom interesu za projekt električnih automobila od 2016. Tehnološki div navodno cilja na izdanje 2024. koje bi uključivalo baterijsku tehnologiju "sljedeće razine" za produljenje dometa vožnje i učinkovitosti.

Image
Image

Nedavno je objavljeno da je kineski div za pametne telefone Huawei zainteresiran za izradu električnog vozila pod svojim brendom, potencijalno čak i pokretanje projekta ove godine.

Zanimanje za električna vozila iz svijeta tehnologije je jasno, jer dokazi pokazuju da će tržište električnih vozila samo rasti u narednim desetljećima.

Prema studiji iz 2020. koju je proveo McKinsey, globalna prodaja električnih vozila porasla je za 65% od 2017. do 2018. Studija Electric Vehicle Outlook Outlook iz Bloomberg New Energy Finance predviđa da će električna vozila činiti 10% ukupne prodaje osobnih vozila na globalnoj razini do 2025., povećavajući se na 28% do 2030. i 58% do 2040.

Preporučeni: