Otkažite pretplatu na bilten ili popis za slanje e-pošte na Gmailu

Sadržaj:

Otkažite pretplatu na bilten ili popis za slanje e-pošte na Gmailu
Otkažite pretplatu na bilten ili popis za slanje e-pošte na Gmailu
Anonim

Što treba znati

  • U Gmailu otvorite e-poštu s popisa za slanje e-pošte ili iz biltena.
  • Odaberite Odjava s desne strane imena ili adrese e-pošte pošiljatelja.
  • Odaberite Odjava u prozoru za otkazivanje pretplate koji se otvori.

Ovaj članak objašnjava kako otkazati pretplatu na bilten ili popis za slanje e-pošte na Gmailu pomoću web-mjesta Gmail. Sadrži savjete o otkazivanju pretplate na popis ili bilten.

Kako jednostavno otkazati pretplatu na e-poštu na Gmailu

Gmail nudi praktičan prečac za otkazivanje pretplate s popisa za slanje e-pošte, biltena i drugih ponavljajućih poruka koje se temelje na pretplati. Možete otkazati pretplatu na e-poštu na Gmailu s vezom koja automatski odgovara na poruku s obavijesti za otkazivanje. Neke e-poruke ne podržavaju tu vrstu otkazivanja pretplate, u kojem slučaju Gmail automatski otkriva vezu za otkazivanje pretplate koju nudi pošiljatelj e-pošte i usmjerava vas na stranicu za ručnu odjavu.

Evo kako koristiti prečac za otkazivanje pretplate:

  1. Otvorite poruku s mailing liste ili newslettera.

    Image
    Image
  2. Odaberite Odjavi pretplatu izravno desno od imena ili adrese e-pošte pošiljatelja. Ovo možete pronaći na vrhu poruke.

    Ponekad umjesto toga može glasiti Promijeni postavke. To će vam omogućiti da promijenite način na koji vam se šalju e-poruke za pretplatu, ali većina e-poruka to nema.

    Image
    Image
  3. Kada vidite Unsubscribe poruku, odaberite Unsubscribe.

    Image
    Image
  4. Možda ćete morati dovršiti postupak otkazivanja pretplate na web stranici pošiljatelja. Ako ne, samo ćete vidjeti poruku s Gmaila koja vas obavještava da ste otkazali pretplatu.

    Image
    Image

Ovo za zapamtiti o otkazivanju pretplate na e-poštu

Ova metoda otkazivanja pretplate funkcionira samo ako poruka sadrži List-Unsubscribe: zaglavlje koje navodi adresu e-pošte ili web mjesto korišteno za otkazivanje pretplate.

Moglo bi proći nekoliko dana dok pošiljatelj ili web-mjesto ne prepoznaju automatsku deregistraciju, pa pričekajte nekoliko dana prije ponovnog pokušaja ako ne uspije prvi put.

Ako vam Gmail ne prikaže vezu Odjava, potražite vezu za otkazivanje pretplate ili informacije koje se obično nalaze pri vrhu ili dnu teksta poruke.

Ne koristite Prijavi neželjenu poštu za odjavu s biltena i popisa za slanje e-pošte osim ako niste sigurni da se doista radi o neželjenoj pošti.

Ako ne možete prestati primati e-poštu s određene adrese e-pošte, postavite Gmail filter za slanje novih poruka u Otpad.

Preporučeni: