Čak i ponovno izdani HomePod mogao bi imati iste stare probleme, stručnjaci zabrinuti

Sadržaj:

Čak i ponovno izdani HomePod mogao bi imati iste stare probleme, stručnjaci zabrinuti
Čak i ponovno izdani HomePod mogao bi imati iste stare probleme, stručnjaci zabrinuti
Anonim

Ključni podaci za van

  • Priča se da će Apple sljedeće godine ponovno izdati HomePod.
  • Originalni HomePod bio je poznat po izvrsnoj kvaliteti zvuka, ali lošem digitalnom pomoćniku.
  • Stručnjaci su zabrinuti da će Siri ponovno ometati ponovno izdani proizvod.
Image
Image

Ako Apple sljedeće godine objavi noviju verziju originalnog, većeg HomePoda, stručnjaci se brinu da bi mogao imati iste probleme sa Siri kao i prvi put.

Nedavne glasine kažu da Apple priprema novi HomePod u punoj veličini za puštanje u prodaju početkom 2023., a očekuje se i ažurirana verzija HomePod mini. No, povratak većeg HomePoda ima mahanje jezikom zbog izvrsne kvalitete zvuka izvornika. Osvježeni model bi se vjerojatno temeljio na tome, ali neki stručnjaci već su zabrinuti da će Ahilova peta zvučnika biti blijeda Siri – pametni pomoćnik poznat po svojoj nestabilnosti i nemogućnosti da radi ono što se od njega traži.

"Apsolutno sam zabrinut da bi ga Siri mogla iznevjeriti", rekao je Appleov novinar Connor Jewiss za Lifewire putem izravne poruke. "Za mene je Siri jedna od najvećih značajki koja se najviše loše ponaša."

Novi HomePod zvuči sjajno

Originalni HomePod, prvi put objavljen u veljači 2018., dobro je prihvaćen zbog izvrsne kvalitete zvuka. Uparivanje dva u stereo paru znatno je poboljšalo stvari, stvarajući zvučnu pozornicu koja je imala samo jedan problem - skupu traženu cijenu od 349 dolara. Apple je na kraju ispravio smjer izdavanjem HomePod mini-a po cijeni od 99 dolara, ali on je puno manji i ne može se natjecati s bogatim, punim zvukom koji kao rezultat toga pruža veći HomePod. Izvorni HomePod i dalje je vrlo poželjan među audiofilima unatoč tome što je ukinut 2021. Zanimljivo je da je cijena rabljenih HomePoda naglo porasla čim je pametni zvučnik ukinut, što sugerira da još uvijek postoji potražnja, ali ne po cijeni koju je Apple naplaćivao. Ne dok nije bilo prekasno za kupnju, to jest.

Jedan HomePod je prilično dobar, a jedan HomePod mini je prikladan. Usklađeni par je odličan.

Osim kvalitete zvuka, priča se da će novi, veliki HomePod imati koristi od sposobnijeg zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za višestruki dodir, što potencijalno omogućuje ljudima da zaobiđu Siri za više naredbi. I to ne bi bilo loše, s obzirom na to da se Appleov digitalni asistent redovito ismijava kao jedan od najslabijih aspekata HomePoda.

Ali tu je i Siri

Koliko god dobro zvučalo, HomePod se nikada nije oporavio od te visoke cijene. Jedan od problema na koji su se ljudi najviše žalili bio je Siri, Appleov digitalni asistent koji je debitirao na iPhoneu, a kasnije se proširio na cijelu Appleovu ponudu."Sirijina nedosljednost je ono što me stvarno muči", rekao je programer aplikacije Mario Guzmán putem Twittera.

Ostale pritužbe često se odnose na Sirino odbijanje da ispravno odgovori na uobičajene zahtjeve, ponekad odbijajući izvršiti naredbu koja je funkcionirala prije nekoliko dana, a ponekad i sati. Pretraživanje pojma "Siri je sranje" na društvenim mrežama može biti prosvjetljujuće iskustvo i možda ukazuje na problem Siri, kako tehnološki tako i u smislu imidža u javnosti.

Nasuprot tome, pametni zvučnici s Amazonovom Alexom i Google Assistantom puno su pouzdaniji. Echo Dot je, na primjer, malen i jeftin zvučnik - koji se često prodaje na rasprodajama za oko 25 USD - koji ima prednosti vjerojatno najboljeg digitalnog pomoćnika na tržištu. Apple neće dopustiti korištenje pomoćnika treće strane na HomePods, ostavljajući ljude zaglavljene sa Siri. Naravno, Siri se nedavno poboljšao, ali je svoj život pametnih zvučnika započeo toliko iza konkurencije da se i dalje bori da ih sustigne.

Vraćanje zvuka

Ali zvučnici Echo i Google Assistant imaju jedan problem u očima obožavatelja HomePoda. Ne zvuče tako dobro kao HomePod, a to je ono čega se kupci većih zvučnika često drže. Očekuje se da će osvježeni HomePod nastaviti prednjačiti u kvaliteti zvuka, što nekima možda i ne predstavlja problem. Za njih je jedino važno kako glazba zvuči. HomePod je najbolji pametni zvučnik, unatoč Siri. Ili, u slučaju nekih ljudi, više pametnih zvučnika.

"Upareni HomePods nije aditivan, već multiplikativan. Jedan HomePod je prilično dobar, a jedan HomePod mini je prikladan. Usklađeni par je izvrstan, " Mike Wuerthele, glavni urednik AppleInsidera (koji ima devet HomePodova kod kuće), rekao je Lifewireu putem izravne poruke. To je aktuelna tema među nekim korisnicima HomePoda - oni su spremni gledati dalje od Sirinih nedostataka kako bi dobili najbolji mogući zvuk.

Preporučeni: