Amazon predstavlja novi 'Free-Flowing' način razgovora za Alexa

Amazon predstavlja novi 'Free-Flowing' način razgovora za Alexa
Amazon predstavlja novi 'Free-Flowing' način razgovora za Alexa
Anonim

Od prvog pojavljivanja Alexe 2014., svijet se navikao reći "Hej, Alexa" za postavljanje upita, ali ti dani možda dolaze kraju.

Amazon je upravo predstavio novu mogućnost pod nazivom Conversation Mode koja omogućuje Alexi da se uključi u interakciju naprijed-natrag bez ponavljanja riječi za buđenje, kao što je najavljeno na blogu tvrtke.

Image
Image

Jednom kada kažete “Alexa, pridruži se razgovoru,” pametni pomoćnik će se navodno uključiti kada vam se obrati, bez obzira izdate li riječ za buđenje ili ne. Amazon kaže da to omogućuje više "slobodnih interakcija" i da će Alexa "odgovoriti kada joj se obrati i zaustaviti se ako je prekine.”

Međutim, ova tehnologija zahtijeva kameru da bi radila, jer Alexa mora znati kada joj se obraća. S tim u vezi, način rada za razgovor trenutno je zaključan za Echo Show 10 treće generacije.

Što se tiče privatnosti, Alexa mora biti pozvana da se pridruži razgovoru i može se od nje zatražiti da napusti razgovor tako da jednostavno kaže "napusti razgovor." Način razgovora također će se automatski prekinuti ako se prestanete obraćati Alexi unutar "kratkog vremenskog razdoblja". Amazon kaže da će se u oblak slati samo audio signali usmjereni Alexa, a ne slike, videozapisi ili nepovezani zvuk.

Ažuriranje će se početi pojavljivati na uređajima Echo Show 10 u sljedećih nekoliko tjedana. Nema riječi o tome hoće li ili kada drugi modeli Echo Showa moći pristupiti toj značajci.

Ako ste zainteresirani za pojedinosti iza ove tehnologije, govorni tim Alexa razlaže to na blogu Amazon Science.

Preporučeni: