Što je APN (naziv pristupne točke) i kako ga promijeniti?

Sadržaj:

Što je APN (naziv pristupne točke) i kako ga promijeniti?
Što je APN (naziv pristupne točke) i kako ga promijeniti?
Anonim

Naziv pristupne točke (APN) na mobilnim telefonima uspostavlja vezu s pristupnikom između mreže operatera i interneta. APN pronalazi IP adresu s kojom je uređaj identificiran na mreži, utvrđuje je li potrebna privatna mreža, odabire ispravne sigurnosne postavke i više.

APN za T-Mobile je fast.tmobile.com za 4G LTE uređaje. Stariji je wap.voicestream.com, a T-Mobile Sidekick APN je hiptop.voicestream.com Naziv APN za AT&T pametne telefone je NXTGENPHONE, modemi i netbookovi su isp.cingular, za sve pametne satove to je Phone, a AT&T svi tableti i mobilni širokopojasni pristup je širokopojasniAPN za Verizon je vzwinternet za internetske veze i vzwims za tekstualne poruke.

APN može značiti i druge stvari, čak i ako nemaju nikakve veze s mobilnim telefonima, kao što je Advanced Practice Nurse.

Različite postavke APN-a

APN postavke obično uključuju nekoliko specifičnih konfiguracijskih čvorova:

  • APN: U SAD-u je naziv APN-a često veleprodajan.
  • APN tip: Generički, supl, mms i wap četiri su tipa APN-a.
  • MMSC: Usluga multimedijskih poruka potrebna je samo kada koristite MMS. To je uvjet za većinu mobilnih virtualnih mrežnih operatera koji koriste MMS.
  • Proxy: Neki mobilni operateri koriste ovu postavku za postavljanje proxyja između mreže i interneta, slično kao proxy na računalu.
Image
Image

Promijeni APN

Obično se APN automatski konfigurira ili automatski detektira za vaš telefon ili tablet, što znači da ne morate mijenjati postavke APN-a.

Bežični operateri koriste različite cijene za različite APN-ove. Prebacivanje s jednog operatera na drugog može vas promijeniti s jedne vrste podatkovnog paketa na drugu. To također može uzrokovati probleme i dodatne troškove na vašem bežičnom računu, stoga se ne savjetuje promjena APN-a.

Međutim, postoji nekoliko razloga za promjenu ili izmjenu APN-a:

  • Postavke APN-a nisu točne i daju poruku o pogrešci da nije moguće aktivirati mobilnu podatkovnu mrežu.
  • Imate otključan telefon i želite ga koristiti s drugim operaterom.
  • Imate prepaid paket i ne želite da vam se naplaćuje potrošnja podataka ili da izbjegnete prekomjernu potrošnju podataka..
  • Putujete izvan područja usluge vašeg bežičnog davatelja usluga i želite izbjeći troškove podatkovnog roaminga.

Naučite kako promijeniti APN postavke na svom uređaju da biste izbjegli probleme i poruke o pogreškama.

Preporučeni: